Vízszintes acélkábeles védelmi rendszerek

3/1 Söll Xenon vízszintes acélkábeles zuhanásgátló rendszer

A Söll Xenon zuhanásgátló rendszer kiválóan alkalmazható ipari üzemekben, tetőkön, darupályákon, járművek fölött, poros szennyezett környezetben. A Xenon rendszer innovatív megoldásainak köszönhetően a biztonsági csúszka akadálytalanul áthalad a kötél közbenső tartóin. A rendszer végpontjaira fölszerelt energia elnyelő egység biztosítja, a rendszer védelmét. A dolgozóra ható terhelés csökkentéséhez egyéni védőeszközre van szükség, mely megfelel az EN 353-1 szabvány előírásainak ( pl. Miller lanyardok, Miller önvisszahúzódó zuhanásgátlók stb. ). Ez a zuhanásgátló rendszer rendkívül költséghatékony nagy hosszúságú védendő szakaszok esetén. Nagy előnye, hogy poros, szennyezett környezetben is biztosított a hibátlan működése.

133/2 Söll Safe Line vízszintes acélkábeles zuhanásgátló rendszer

A Söll Safe Line rendszer biztosítja lapos tetőkön a dolgozók leesés elleni védelmét. A Xenon rendszerű zuhanásgátlókhoz hasonlóan a védelmi rendszer egy energia elnyelő egységből, egy acélsodronyból, és a tetőszerkezethez rögzített tartóoszlopokból áll.

safe1safe2Nem szükséges biztonsági csúszka a használatához, egy egyszerű karabiner használatával is áthaladhatunk a közbenső tartókon a biztosítás megszakítása nélkül.

safe33/3 Söll Shock Fusion vízszintes acélkábeles zuhanásgátló rendszer

A Söll Shock Fusion rendszer alapvetően könnyűszerkezetes tetőrendszerekhez lett kifejlesztve. A rendszer végponti tartóoszlopai leesés esetén egy tekercselt laprugó kinyúlásával csökkentik a rendszerre ható erőket. A közbenső oszlopok pedig egy meghatározott erőhatás fölött lebillennek, ezzel koncentrálva az erőket minél közelebb a tetőszerkezethez. Köszönhetően a Söll innovatív kiegészítőinek bármilyen típusú könnyűszerkezetes tetőrendszerre kiépíthető. Nagy előnye más gyártók rendszereivel szemben, hogy akár 20 m-enkénti rögzítés is megengedett.

fusion1fusion3fusion4fusion5